Φτιάχνουμε ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Φτιάχνουμε ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ Π.Ο.Π. Homemade GREEK FETA CHEESE (P.D.O)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Φτιάχνουμε ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.

βάζουμε το γάλα μας εφόσον το έχουμε περάσει από κόσκινο να καθαρίσει σε μεγάλη κατσαρόλα και φτάνουμε μέχρι 65-66 βαθμούς κελσίου. Μόλις φτάσει σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το γάλα να έρθει σε θερμοκρασία 35 βαθμών κελσίου. Σε ένα ποτηράκι του κρασιού βάζουμε λίγο παγωμένο νερό την πυτιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το αλάτι και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα. Ανακατεύομε καλά και το αφήνουμε για μια ώρα. Μετα από μια ώρα το γάλα από πάνω έχει γίνει σαν ζελέ. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε στην κατσαρόλα για άλλη μισή ώρα. Μετα την μισή ώρα παίρνουμε καλαθάκια και βάζουμε μέσα το τυρί. Πιέζουμε καλά και αφήνουμε για 6-8 ώρες. Μετα βουτάμε τα καλαθάκια μέσα το τυρόπηγμα και βγάζουμε το τυρί από μέσα. Πασπαλίζουμε με αλάτι αλλά δεν το παρακάνουμε. Φτιάχνουμε την άλμη κάθε λίτρο τυρόπηγμα βάζουμε 70-80γρ αλάτι βάζουμε τα τυριά σε δοχείο και καλύπτουμε με την άλμη. Αφήνουμε για 48 ώρες σε δροσερό μέρος και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο. Η φέτα θέλει 2-3 μήνες ωρίμανση.289074490 10221091358858850 7941079706108270397 n

Κατηγορία: 

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.