Αυθεντική συνταγή για Ρώσικη σαλάτα με σπιτική μαγιονέζα.
Για την μαγιονέζα
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί εκτός το νερό και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα χτυπάμε με μια ράβδο η με αυγοδαρτη και ρίχνουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο. Συνεχίζουμε το χτύπημα καλά μέχρι να μπει όλο το λάδι. Τέλος ρίχνουμε και το νερό και βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα να σταθεί.
Για την Ρώσικη
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά. Ζεματίζουμε το καρότο και τον αρακά για πέντε λεπτά από την ώρα βρασμού και τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό να κρατήσουν τα χρώματα τους.
Για το στήσιμο
Βάζουμε την μισή μαγιονέζα στο κάτω μέρος ενός μπολ εφόσον έχουμε κόψει όλα τα υλικά μας σε μικρούς κύβους. Ρίχνουμε σταδιακά πρώτα τις πατάτες έπειτα το καρότο τον αρακά το αγγουράκια τουρσί την κάπαρη τα αυγά και τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη μαγιονέζα. Αν θέλουμε ρίχνουμε επιπλέον αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να δέσει και σερβίρουμε με λίγο άνηθο.