Βάζουμε την μαγιά μια κουταλιά ζάχαρη το νερό και λίγο αλεύρι να κάνουμε έναν σφιχτό χυλό (το νερό χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς). Στην λιωμένη μαργαρίνη ρίχνουμε το μαχλέπι, το κάρδαμο, τις βανίλιες και την μαστίχα και ανακατεύουμε για να αναδειχθούν τα αρώματα τους. Ανακατεύουμε πάλι την μαγιά και την αφήνουμε 5-10 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ η στον κάδο του μίξερ βάζουμε την μαγιά το χυμό πορτοκάλι και το αλεύρι ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε το ζύμωμα για πέντε λεπτά Εφόσον έχουμε ρίξει όλο το αλεύρι και έχει μείνει μια σφιχτή ζύμη αφήνουμε για 20 λεπτά με σκεπασμένο το μπολ με μια πετσέτα. Μετα από 20 λεπτά αρχίζουμε πλέον διπλώματα ρίχνοντας σταδιακά το βούτυρο. Τέλος αφήνουμε μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Έπειτα κόβουμε κομμάτια να φτιάξουμε το σχέδιο (το σχέδιο μπορείτε να δείτε πως γίνετε στο βίντεο https://youtu.be/GyIC3Qfv8x0 ) αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Μετα από 30 λεπτά αλείφουμε με νερό και μια κουταλιά της σούπας μέλι , Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις για 25 με 30 λεπτά στους 150-160 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.