Μια τελεια συνταγη για αφρατα και νοστιμα κρουασαν.
Σ’ενα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύουμε
μέσα στο μπολ με το γάλα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη ανακατεύουμε
το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10’περιπου να φουσκώσει λίγο η μαγιά.
Όταν είναι έτοιμη η μαγιά τη ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αν έχουμε μίξερ ακόμα καλύτερα. Βάζουμε τη ζύμη στο μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη
και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια τα βάζουμε σε 1 σακούλα τροφίμων και πατάμε λίγο
με το πλάστη να το κάνουμε σα φύλλο. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας ανοίγουμε
ένα φύλλο βάζουμε το βούτυρο και το διπλώνουμε.
Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 15’. Κάνουμε την ίδια διαδικασία
άλλες 2 φορές (άνοιγμα φύλλο δίπλωμα και ψυγείο).
Καλό είναι να το αφήσουμε στο ψυγείο ένα βράδυ και να τα κάνουμε την επόμενη μέρα.
Αν θέλουμε τα κρουασάν μας να είναι μεγάλα ανοίγουμε ένα φύλλο και κάνουμε 6 κομμάτια.
Αν τα θέλουμε μέτρια όπως στη φωτογραφία χωρίζουμε δυο κομμάτια ανοίγουμε 2 φύλλα
και κάνουμε 12 κομμάτια.
Αν θέλουμε μίνι κρουασάν για τον καφέ κάνουμε δυο φύλλα, κόβουμε στη μέση και κάνουμε 12 μικρά (δηλ. δυο φυλλα 24 μινι κρουασανάκια).
Αφού ετοιμάσουμε τα κομμάτια που θέλουμε τα βάζουμε σε λαμαρίνα και τα αφήνουμε καμιά ώρα να φουσκώσουν. Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα, τα περνάμε με το πινελάκι
και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 190 για 15-20 ‘ ανάλογα το φούρνο.