Μπακλαβάς
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Σχετικά φθηνή

Μπακλαβάς (επαγγελματικη συνταγη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μπακλαβάς

Εκτέλεση

Σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και από την ώρα βρασμού μετράμε 6 λεπτά και αποσύρουμε

Γέμιση

Σε ένα μουλτι  σπάμε τα αμύγδαλα πατώντας δυο τρεις φορές ίσα να σπάσουν τα αμύγδαλα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Συναρμολόγηση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35χ24 βάζουμε 10 φύλλα αλλά κάθε φορά που βάζουμε φύλλου ρίχνουμε σταγόνες από το βούτυρο μας. Μόλις βάλουμε τα δέκα φύλλα ρίχνουμε μια στρώση από την γέμιση μας. Απλώνουμε δυο φύλλα και ξανά βάζουμε γέμιση αυτό γίνετε τρεις φορές. Τέλος βάζουμε φύλλα με σταγόνες από βούτυρο κάθε φορά μέχρι να τελειώσουν. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα . ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και κόβουμε τον μπακλαβά μας. Εφόσον τον κόψουμε ψεκάζουμε με νερό και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στους 160 βαθμούς αντιστάσεις, το ταψί μια σκάλα κάτω από την μέση. Όταν είναι έτοιμος σιροπιάζουμε κατευθείαν με το σιρόπι και αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι για 4 ώρες.119061862 10217487524965255 3316986974282228815 o

Κατηγορία: 

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search