Πολίτικη οσπριάδα της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πολίτικη οσπριάδα της Λίνας

Αποβραδίς μουλιάζουμε τα όσπρια.
Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο κρατώντας από αυτό 3 κ.σ. στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε τους πελτέδες και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τα καρότα και το πλιγούρι. Στο τέλος προσθέτουμε τα όσπρια, νακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε και το ζεστό ζωμό ή νερό.
Βράζουμε στη χύτρα για 20 λεπτά και μετά αφού ανοίξουμε το καπάκι, βράζουμε με ανοικτό καπάκι άλλα 5-10 λεπτά να χυλώσει. Τότε προσθέτουμε το αλάτι και τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο που αφήσαμε στην άκρη.
Κλείνουμε τη φωτιά και η οσπριάδα μας είναι έτοιμη.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search