Πάστα κασετίνα
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Εύκολη
Φθηνή

Μια πάστα ...Παλιάς κοπής!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πάστα κασετίνα

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να διογκωθούν . Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το προσθέτουμε στα αυγά σαν βροχή , ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα σε τσέρκι 24άρι με αλουμινόχαρτο για πάτο . Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά . Κοβουμε το παντεσπάνι σε δύο κομμάτια. 

Σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την στιγμή του βρασμού.

Κρέμα πατισερί .

Βάζουμε γάλα,κρέμα γάλακτος και ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό.Ανακατεύουμε καλά το κορν φλάουρ στα αυγά. Μόλις πάρει βράσει το γάλα μας ρίχνουμε τα 2/3 στα αυγά .Ανακατεύουμε καλά και ξαναμεταφέρουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι μας. Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με ένα σύρμα την κρέμα μην κολλήσει , μέχρι να πήξει τελείως .Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ζελάρει . Την χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει και την βάζουμε στην άκρη για το μοντάρισμα

Μους σοκολάτα (Γκανάζ Μοντέ)

Ζεστένουμε την μισή κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε επάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα . Αφήνουμε ένα λεπτό και την ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μια γκαναζ. Αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει . Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε παχύρευστη μορφή (σαν γιαούρτι) . Ενσωματόνουμε την κρέμα στην γκαναζ. Χτυπάμε για λίγο μέχρι να γίνει αφράτη μους .Προσοχή !!!!Δεν το παραχτυπάμε γιατί μπορεί να κόψει.

Συναρμολόγηση

Τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι στο τσέρκι ή στα μικρά τσέρκια. Το σιροπιάζουμε πολύ καλά. Ρίχνομε την κρέμα πατισερί . Αν το βάλουμε σε μικρά τσέρκια κάνουμε μια λακούβα στην μέση και ρίχνουμε στο κέντρο κομματάκια φράουλα και μαρμελάδα . Αν όχι τα διασκορπούμε παντού και ρίχνουμε από επάνω την μαρμελάδα.Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι .Το σιροπιάζουμε και αυτό .Ρίχνουμε την μους και την στρώνουμε καλά.Γαρνίρουμε με την σαντιγί από επάνω.Καραμελώνουμε του ξηρούς καρπούς και τους ρίχνουμε από επάνω . Τέλος , είτε τα ξεφορμάρουμε , είτε τα κόβουμε σε κομμάτια που θέλουμε.Λυώνουμε την σοκολάτα για το γαρνίρισμα και κόβουμε λωρίδες λαδόκολλας , σε πάχος όσο το ύψος των γλυκών μας. Ρίχνουμε την λυωμένη κουβερτούρα στις λωρίδες και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Την τυλίγουμε γύρω από τα γλυκά μας και τα βάζουμε στο ψυγείο. Αφαιρούμε τις λωρίδες της λαδόκολλάς και τέλος !!

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search