Paris Brest
Συνταγή και εκτέλεση Μιχαήλ Βουργουτζής
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Paris Brest Ένα παριζιάνικο γλυκό , αφιερωμένο σε έναν ποδηλατικό αγώνα. Εξού και το σχήμα της ρόδας στα σου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Paris Brest

Για τα σου.

Βάζουμε το νερό , το βούτυρο,το αλάτι και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι.Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε όλο το αλεύρι.Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά , μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.Βάζουμε την ζύμη στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό , ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά μέχρι το 5ο. Εκεί κάνουμε το τέστ.Αν βάλουμε λίγη ζύμη στα δάχτυλα ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη και όταν τα ανοίγουμε το ζυμάρι δεν σπάει είναι έτοιμο .Σε αντίθετη περίπτωηση βάζουμε και το 6ο αυγό και συνεχίζουμε μέχρι να το απορροφύσει. Σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε ένα κύκλο 20 εκ.διαμέτρου.Γυρνάμε ανάποζα την λαδόκολλα.Βάζουμε την ζύμη των σου σε ένα κορνέ με μύτη Φ20 και σχηματίζουμε έναν κύκλο με οδηγό το σχέδιο.κάνουμε έναν κύκλο ακόμα δίπλα και κολλητά στον πρώτο και έναν τρίτο επάνω από του δύο.Παρπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και προαιρετικά με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στου 200 βαθμ.για 40 λεπτά και άλλα 20 λεπτά σους 150 βαθμ.Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε στην μέση.

Για την κρέμα .

Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε στο κορν φλαουρ τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό.Μόλις πάρει βράση το γάλα , ρίχνουμε τα 2/3 στο κορν φλαουρ , ανακατεύουμε καλά και επαναφέρουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα . Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την βανίλια ,την σοκολάτα , το βούτυρο και  την πραλίνα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας.Σκεπάζουμε με ένα σελοφάν και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς και να σεταριστεί.Ρίχνουμε την κρέμα στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ με μύτη Φ20 αστέρι.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και φτιάχνουμε μια ξερή καραμέλα.Ζεσταίνουμε τα φουντούκια στο φούρνο μικροκυμμάτων αν είναι καβουρδισμένα ήδη ή τα καβουρδίζουμε εμείς στον φούρνο στους 150 βαθ.αέρα για 10 λεπτά. Ρίζνουμε τα ζεστά φουντούκια στην καραμέλα και ανακατεύουμε με μια σπατουλα ξύλινη μέχρι να ενσωματωθούν με την καραμέλα.Τοποθετούμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Σύνθεση του γλυκού.

Ανοίγουμε στα δυο το σου.Κάνουμε ροζέτες με την κρέμα.Σπάμε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.Σκεπάζουμε με το επάνω μισό του σου . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search