ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Συνταγή και εκτέλεση Sofi Sofi Tsiopou
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ της  Sofi Sofi Tsiopou

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

3 αυγα
4 κ.σ ζαχαρη
4 κ.σ αλευρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ κακαο
3 κ.σ σπορελαιο
1 βανιλια
1 κ.σ κοφτή μπεικιν
ξυσμα ενός πορτοκαλιού

-Κοσκινίζω το αλευρι με το κακάο και το μπέικιν.
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη 3 λεπτά,προσθέτω το ξύσμα,τη βανίλια και το σπορέλαιο,και τέλος ρίχνω και τα κοσκινισμένα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη και (όχι αλευρωμένη) στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.
και ψήνω στους 180 περίπου 12 με 15 λεπτά θα το τσεκάρω με μαχαίρι.Σιροπιάζω αμέσως το καυτό παντεσπάνι με το καυτό σιρόπι,ρίχνοντάς το λίγο λίγο για να μη χυθεί έξω από τη φόρμα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό 1/2 λεμονιού
φλούδα πορτοκαλιου

-Βράζουμε όλα τα υλικα για το σιρόπι 1/2 λεπτό μόνο από τη στιγμή που θα πάρει βράση!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 κονσέρβα φυτική σαντιγί (κρύα από το ψυγείο)
1/2 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
100 γρ.γάλα εβαπορέ
125 γρ.μαύρη πικρή σοκολάτα λιωμένη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή 2-3 κ.σ λικέρ πορτοκάλι
1 βανίλια
-Χτυπάω στο μίξερ την φυτική σαντιγί 5 λεπτά να αφρατέψει καλά,προσθέτω το ζαχαρούχο,το εβαπορέ το άρωμα πορτοκαλιού,τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας για 1 λεπτό ακόμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

1 κονσέρβα φυτική σαντιγί (κρύα από το ψυγείο)
1 φακελάκι ζελέ σκόνη πορτοκάλι
2 κ.σ ζάχαρη
λίγες σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού ή 2-3 κ.σ λικέρ πορτοκάλι
λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (ή ανακατέψτε κίτρινο με κόκκινο)

-Ανακατεύω το ζελέ σκόνη με 200 γρ.βραστό νερο και τις 2 κ.σ ζάχαρη να λιώσουν και το αφήνω να γίνει χλιαρό μέχρι να αρχίσει να μισοπήζει.
Χτυπάω τη φυτική σαντιγί 5 λεπτά να αφρατέψει καλά και προσθέτω το χλιαρό ζελέ,το χρώμα και το άρωμα πορτοκάλι.(προσοχή το ζελέ να μην παγώσει και κάνει ''πέτσα''!)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΆΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

100 γρ.σοκολάτα μαύρη
100 γρ.σοκολάτα γάλακτος
100 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη

-Σ'ένα κατσαρολάκι λιώνω σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά για τη γκανάζ και την αφήνω να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Αδειάζω μέσα στη φορμα και πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι τη σοκολατένια μους και τη στρώνω με μια σπάτουλα.
Πάνω από τη σοκολατένια μους αδειάζω αμέσως και στρώνω την μους πορτοκάλι.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει 3 ώρες ή κατάψυξη να μισοπαγώσει για 1 ώρα.
Αφού μισοπαγώσει η τούρτα μου την ξεκολάω γύρω γύρω με ενα μαχαίρι,ανοίγω το αποσπώμενο τσέρκι την ξεφορμάρω και την καλυπτω εξωτερικά με την κρύα γκανάζ σοκολατας.Διακοσμώ όπως θέλω!!!

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search