Choux craquelin
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Choux craquelin

Ετοιμάζουμε το κρακελε. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα τη ζύμη. Την σκεπάζουμε με ακόμα ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2 εκ περίπου. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να κρυώσει. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ. Μόλις πάρει βράση το γάλα το ρίχνουμε στο κορν φλάουρ. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφήνουμε σκεπασμένη την κρέμα να κρυώσει. Ρίχνουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος στην κρέμα και την ενσωμστονουμε. Βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης με στενή μύτη και την αφήνουμε στο ψυγείο. Τέλος ετοιμάζουμε τα σου. Ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για 3 λεπτά πάνω στην φωτιά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη που δεν κολλάει στον πάτο. Αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει και στην συνέχεια βάζουμε τους γάντζους στο μίξερ. Ζυμώνουμε ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε μια γυαλιστερή ζύμη. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Βάζουμε την ζύμη σου σε ένα κορνε και φτιάχνουμε μπαλάκια. Με ένα κουοάτ κόβουμε δισκάκια από το κρακελε και τα τοποθετούμε πάνω στα σου. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 210 βαθμούς αντιστάσεις για 15 λεπτά και άλλα 15 στους 140.Τελος γεμίζουμε τα σου με την κρέμα αφού κρυωσουν. 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search