Σοκολατόπιτα με στέβια αλεύρι αμυγδάλου και υλικά χαμηλών λιπαρών
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Σχετικά ακριβή

Σοκολατόπιτα με στέβια αλεύρι αμυγδάλου και υλικά χαμηλών λιπαρών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σοκολατόπιτα με στέβια αλεύρι αμυγδάλου και υλικά χαμηλών λιπαρών

Σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός την ζάχαρη. Μόλις ξεκινήσει βρασμός ρίχνουμε την ζάχαρη αφήνουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε.

Κέικ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν έπειτα βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στα αυγά όλα τα υπόλοιπα υγρά μαζί με την σόδα αφού την ρίξουμε πρώτα στο χυμό πορτοκάλι. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βάζουμε σε πυρεξ 20Χ30 και ψήνουμε αντιστάσεις 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο το κέικ ρίχνουμε σταδιακά όλο το σιρόπι και αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα να τραβήξει.

Σάλτσα σοκολάτας

Παίρνουμε το σιρόπι που δεν έχει ρουφήξει το κέικ το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις έρθει βρασμός και πήξει η σάλτσα την ρίχνουμε στο κέικ.

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search