Λαμπρόψωμο Λαμπροκουλούρα - Ψωμί σπιτικό αφράτο. Το ψωμί για το τραπέζι της Λαμπρής
Βαζουμε το γαλα την ζαχαρη και την μαγια ριχνουμε το μισο αλευρι απο πανω σαν παπλωμα και αφηνουμε μεχρι η μαγια να αναιβει πανω απο το αλευρι. Επειτα ριχνουμε ολα τα υπολοιπα υλικα πλην του βουτηρου. Ζυμωνουμε επτα λεπτα και σταδιακα ριχνουμε το βουτηρο. Αφηνουμε την ζυμη να διπλασιαστει. Κανουμε σχεδιο που θελουμε και αφηνουμε για αλλη μιση ωρα. Αλειφουμε με αυγο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 για 40 λεπτα περιπου αντιστασεις.