Τάρτα πορτοκάλι
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Τάρτα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τάρτα πορτοκάλι

Τάρτα 

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενοποιηθούν. Μην το παρακάνετε στο ζύμωμα θα αποτύχει. Βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη. Κόβουμε την μισή και με δύο λαδόκολλες την ανοίγουμε σε χονδο φύλλο. Μεταφέρουμε σε ένα τσερκι 20 εκ. το οποίο πρώτα το περναμευμε λίγο βούτυρο και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα. Εφαρμόζουμε καλά το φύλλο της τάρτας και το κολλάμε στις άκρες. Κόβουμε ότι περισσέψε. Κάνουμε τρύπες στην τάρτα με ένα πιρούνι. Καλύπτουμε με λαδόκολλα και γεμίζουμε την τάρτα με όσπρια. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αέρα για 25 λεπτά. Αφαιρέστε την λαδόκολλα με τα όσπρια και ψήνουμε αλλά 25 λεπτά αέρα και άλλα 10 με γκριλ. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα 

Βάζουμε το χυμό με το ξύσμα να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό χυμό στα αυγά ανακατεύοντας. Επαναφέρουμε στην φωτιά και πηζουμε την κρέμα. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και  ανακατεύουμε να κρυώσει η κρέμα. Την ρίχνουμε στην τάρτα και την σκεπάζουμε με σελοφάν. 

Για την μαρέγκα.

Βάζουμε ασπράδια και ζάχαρη σε Μπεν Μαρί. Χτυπάμε πάνω στην φωτιά μέχρι να το δούμε να πήζει σαν γιαούρτι. Αν έχουμε θερμόμετρο να φτάσει στους 70-75 βαθμούς. Χτυπάμε με το μίξερ σε μαρέγκα. Το απλώνουμε πάνω στην τάρτα. Μπορούμε να κάψουμε την τάρτα με ένα φλογιστρο ή στο φούρνο στο γκριλ. 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search