SARAY LOKUMU
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Εύκολο , γρήγορο,νόστιμο ,εντυπωσιακό .Με δεκάδες παραλλαγές.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ SARAY LOKUMU

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 700 ml γάλα με την ζάχαρη.Ανακατεύουμε τα άλλα 300 με το αλεύρι και το κορν φλαουρ.Μόλις πάρει βράση το γάλα μας μεταφέρουμε το μισό στο μείγμα με το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.Επαναφέρουμε στην φωτιά σουρώνοντας για τυχόν αλεύρι που δεν διαλύθηκε.Ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά με το σύρμα μέχρι να σφίξει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.Η κρέμα μας είναι έτοιμη. 

Στο ταψί του φούρνου περνάμε λίγο βούτυρο.Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο , φροντίζοντας να πάει παντού.Ρίχνουμε από επάνω την κρέμα μας και την στρώνουμε με μία σπάτουλα.Προσέχουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για δύο ώρες να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με κοσκινισμένη την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.Απλώνουμε πάνω από την κρέμα μας ομοιόμορφα.Ρίχνουμε τα καρύδια και την σοκολάτα.Αφήνουμε άλλη μία  με δύο ώρες στο ψυγείο.

Χωρίζουμε το γλυκό σε δώδεκα κομμάτια.Ρολάρουμε τα κομμάτια από την μια άκρη τους στην άλλη.Γαρνίρουμε με κερασάκι γλυκό.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search