Ψωμί με ζύμη Tangzhong
Συνταγή και εκτέλεση Alexia Poub - Βουργουτζής Μιχαήλ.
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ψωμί με ζύμη Tangzhong

Κάνουμε την κρέμα tangzhong ως εξής. Διαλύουμε το αλεύρι με 2 κσ από το νερό. Βάζουμε το υπόλοιπο να πάρει βράση. Μόλις βράσει το ρίχνουμε στο αλεύρι και τα επαναφέρουμε στην φωτιά μέχρι να σφίξει. Την απλώνουμε σε ένα πιάτο την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ με το γάντζο εκτός από το βούτυρο . Προσθέτουμε την κρέμα και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά σε αργή ταχύτητα. Ρίχνουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε σε γρήγορη ταχύτητα για άλλα 15 λεπτά. Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα καλά λαδομενο μπολ. Αφήνουμε να φουσκωσουν για μία ώρα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μπαλάκια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Κάνουμε φακελάκια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε καλά βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. 

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search