Λουκουμι νηστισιμο με αρωμα μαστιχας και καβουρδισμενο αμυγδαλο
Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσει μόλις αρχίσει ο βρασμό ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε τουλάχιστον 15 λεπτά να βράσει (αλλάζει το χρώμα της) ενώ εμείς έχουμε βάλει σε ένα μπολ με νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν και έχουμε φτιάξει ένα πηχτό χυλό με τον νισεστέ. Μετα τα δεκαπέντε λεπτά βάζουμε τον νισεστέ και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε τουλάχιστον για 7 -10 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τις ζελατίνες και αφού έχουμε ανακατέψει καλά ρίχνουμε το χρώμα μετα την μαστίχα και μετα το αμύγδαλο ανακατεύουμε για αλλά 4 λεπτά. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα έχουμε κάνει ένα πέπλο με νισεστέ αποσύρουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο ταψί στρώνουμε το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω πολύ νισεστέ να σκεπάσει το μείγμα. Αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες να στεγνώσει το μείγμα ώστε να μην βγάζει υγρασία. Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε ένα ξύλο με άχνη η καρύδα και αφού καθαρίσουμε το μείγμα από το νισεστέ το ακουμπάμε επάνω στην ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με άχνη η καρύδα ώστε να θωρακιστούν και να μην βγάζουν υγρασία.