Τουρτα Γενεθλιων
Παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κακάο, το βραστό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Έχουμε ήδη σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε τη σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Με το που αφρατέψει το μείγμα στον κάδο, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. (θέλουμε να χτυπηθούν καλά η ζάχαρη με τα αυγά)
Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα κακάο-νερό στον κάδο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε από τον κάδο και με ένα κουτάλι, παίρνουμε ότι έχει κολλήσει από το μείγμα στα τοιχώματα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Ζυγίζουμε το μίγμα και το μοιράζουμε σε 3 ορθογώνιες φόρμες (περίπου 500 γρ η καθε φορμα). Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά. Αφήνουμε πάνω στη σχάρα τις φόρμες για να κρυώσουν. Μέχρι να κρυώσουν τα παντεσπάνια ετοιμάζουμε την μους.
Μους σοκολάτας-φράουλας
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι (του νερού) αχνη ζάχαρη, 1/3 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ. και 3 κ.σούπας κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε 500 γρ γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να κοχλάσει η κρέμα ή να αφήνει γραμμές στο σύρμα στην κρέμα μας. Μόλις αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε 3 kiss και ανακατευουμε μέχρι να λιώσουν.Σκεπάζουμε με διαφ. μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Βουτυρόκρεμα
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ζαχαρόπαστα
Σε χαμηλη φωτια βλαζουμε σε ένα κατσαρόλακι 1/3 κούπας νερό και προσθέτουμε την ζελατίνη. Ανακατευουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μόλις διαλυθεί η σκόνη προσθέτουμε την γλυκόζη κ τις βανίλιες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε απο τη φωτιά. Στον κάδο του μίξερ (χρησιμοποιούμε τον γάντζο) βάζουμε τα 800 γρ αχνη ζαχαρη και προσθέτουμε το μίγμα απο το κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις "τραβήξει" τα 2/3 της άχνης τοτε συνεχίζουμε με το χέρι, προσθέτοντας όσο χρειαστεί και απο τα 100 γρ που είχαμε κρατήσει. Τυλίγουμε σε διαφ μεμβράνη.
Συναρμολόγηση:
Ξεφορμάρουμε τα παντεσπάνια. Με ενα μαχαίρι ισιωνουμε την πάνω πλευρά. Παίρνουμε μια πιατέλα κ τοποθετούμε το παντεσπάνι με την λεία επιφάνεια απο πάνω. Καλύπτουμε την πάνω πλευρά με την μισή μους σοκολάτας. Τοποθετούμε το 2ο παντεσπάσι και καλύπτουμε πάλι με μους. Τοποθετούμε το 3ο παντεσπάνι.
Παίρνουμε την βουτυρόκρεμα και καλύπτουμε την τούρτα μας απ όλες τις πλευρές (επάνω και πλάγια).
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγωσει.
Αφού μείνει στο ψυγείο 2-3 ώρες ετοιμάζουμε την ζαχαρόπαστα.
Κρατάμε μια μεγάλη ποσότητα για να καλύψουμε την τούρτα. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα και βάζουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. "Ζυμώνουμε" μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα χρώματα κίτρινο, μπλε κ μαύρο. Τυλίγουμε με διαφ μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
Βάζουμε κορν φλαουερ στο τραπέζι και "ανοίγουμε" πρώτα την άσπρη ζαχαρόπαστα για να καλύψουμε την τούρτα.
Μετά με κόκκινο κάνουμε το όχημα. Με το κίτρινο κ το κόκκινο τις φωτιές. Με το μπλε το νερό. Με το μαύρο τις ρόδες. Για