Παγωτό Πες Μελμπά / Peach Melba
Συνταγή και εκτέλεση Leonidas Tarenidis
Εύκολη
Φθηνή

Ένα παγωτό θρύλος άκρως καλοκαιρινό ,ελαφρύ και δροσιστικό!
Πήρε το όνομά του από την ξακουστή λυρική τραγουδίστρια των 70΄s Nellie Melba και συνδυάζει το παγωτό βανίλια ,φρέσκα καραμελωμένα ροδάκινα και σως Βατόμουρου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Παγωτό Πες Μελμπά / Peach Melba

Κόβουμε τα ροδάκινά μας στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη στέβια για 5 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Σβήνουμε προσθέτουμε τη βανίλια ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε μέσα τα ροδάκινα και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στο σιρόπι για 5 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε μέσα σε μπωλ με παγωμένο νερό.
Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τα περιχύνουμε με σιρόπι και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν (κανονικά 24 ώρες).
Χτυπάμε τα βατόμουρα μαζί με το χυμό λεμόνι και τη στέβια στο μπλέντερ για να πάρουμε έναν παχύ πουρέ.Τον περνάμε από σίτα ώστε να αφαιρέσουμε τα υπολλείματα κουκουτσιού και να γίνει πιο βελούδινος.Βάζουμε τη σως στο ψυγείο να κρυώσει.
Σερβίρουμε το παγωτό με όσο ροδάκινο επιθυμούμε από πάνω και περιχύνουμε με σως βατόμουρο.
(εγώ έβαλα και λίγες φλίδες καρύδας)

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search