Τούρτα αμυγδάλου νουγκατίνα
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Σχετικά φθηνή

Τούρτα αμυγδάλου νουγκατίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τούρτα αμυγδάλου νουγκατίνα

Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και από την ώρα βρασμού μετράμε ένα δυο λεπτά και βγάζουμε από την φωτιά να κρυώσει.

Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στους 180 αντιστάσεις για ένα δεκάλεπτο ανακατεύουμε συχνά όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν

Παντεσπάνι βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά. Βάζουμε το αλεύρι μαζί με το μπεικιν και ενσωματώνουμε σιγά σιγά με κυκλικές κινήσεις βάζουμε και το σπορέλαιο με το έλαιο αμυγδάλου το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε 170 αντιστάσεις  για 20-25 λεπτά.

Κρέμα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο και το έλαιο. Όταν αρχίσει και σφίγγει κλείνουμε την φωτιά και βάζουμε το έλαιο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να κρυώσει λίγο. Βάζουμε σε ταψί και στο ψυγείο να κρυώσει.

Σαντιγί βάζουμε την κρέμα την άχνη και τις βανίλιες χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ωραία πηχτή σαντιγί.311701200 10221717824880109 1490676453038478599 n

Στήσιμο περνούμε την κρέμα από το ψυγείο την χτυπάμε καλά με το μίξερ και μετα ενσωματώνουμε με την μισή σαντιγί. Κόβουμε το παντεσπάνι στην μέση και βάζουμε το ένα μέρος στο πάτο βάζουμε το μισό σιρόπι την μισή κρέμα το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι το σιρόπι την άλλη μισή κρέμα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο και  στρώνουμε από πάνω λίγη σαντιγί όπως και γύρω γύρω και παίρνουμε με την χούφτα μας αμύγδαλο και το κολλάμε επάνω στην σαντιγί.

Κατηγορία: 

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search