Τούρτα red velvet
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Εύκολη
Φθηνή

Τούρτα red velvet με επικάλυψη γλάσου καθρέφτη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τούρτα red velvet

Για το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το χρώμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν .Μόλις τριπλασιαστούν σε όγκο , ρίχνουμε σαν βροχή το το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα. Προσοχή μη το ανακατέψουμε πάρα πολύ και ξεφουσκώσουν τα αυγά.Τοποθετούμε το μέιγμα σε ένα τσέρκι στο οποίο πρώτα έχουμε εφασμώσει στον πάτο αλουμινόχαρτο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για 30 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι.

Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα.Από την στιγμή που θα έρθει σε βρασμό αφήνουμε για 2 λεπτά.Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το αλκοόλ.

Για την κρέμα.

Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την ζάχαρη και την βανίλια στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μορφή γιαουρτιού (όχι νερουλή ούτε σαντιγί το ενδιάμεσο). Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα .

Για το γλάσο

Βάζουμε την ζελατίνη σε παγωμένο νερό για 5 λεπτά να φουσκώνει και να μαλακώσει . Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό ή γυάλινο μπόλ.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την γλυκόζη με την ζάχαρη το νερό και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Φέρνουμε σε βρασμό .Στους 103 βαθμούς αποσύρουμε από την φωτιά .Ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι την ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί .Ρίχνουμε το σιρόπι στην σοκολάτα και ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.Περνάμε το γλάσο από το σουρωτίρι 2 με 3 φορές να να φύγουν οι φυσαλίδες και να φυλτραριστούν τυχόν κομματάκια από την ζελατίνη ή την σοκολάτα. Το γλάσο μπορούμε να το φυλάξουμε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε . Απλά θα πρέπει να το ζεστάνουμε στα μικροκύμματα στους 40 βαθμούς και να γλασάρουμε τα γλυκά μας.

Συναρμολόγηση

Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 κομμάτια.Βάζουμε το πρώτο στον πάτο από το ίδιο τσέρκι που το φτιάξαμε. Σιροπιάζουμε με το σιρόπι.Προαιρετικά αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει εγώ έβαλα φράουλα.Στρώνουμε την μισή κρέμα.Βάζουμε το δεύτερο παντρεσπάνι πατώντας το καλά να απλώσει η κρέμα και να πάει στα τοιχώματα.Σιροπιάζουμε ξανά και τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει καλά.Τοποθετούμε σε ένα ταψί ένα μικρό τσέρκι (πιο μικρό από την τούρτα μας) ή και ένα μπολ κάνει.Τοποθετούμε επάνω την παγωμένη τούρτα .Ρίχνουμε το γλάσο ζεστό (40 βαθμούς τουλάχιστον) στην τούρτα προσέχωντας να πάει παντού.Το γλάσο που θα περισέψει το μαζέυουμε και το φυλάσουμε για επόμενη χρήση.Καθαρίζουμε τις άκρες τις τούρτας από το περισσευούμενο γλάσο. Τοποθετούμε την τούρτα μας σε μια πιατέλα ή βάση για τούρτα.

 

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search