Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά και γέμιση από ιμάμ της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Ένα φαγητό λουκούμι, δικής μου αποκλειστικά εμπνε'υσεως και εκτέλεσης.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μοσχαράκι στη γάστρα με λαχανικά και γέμιση από ιμάμ της Λίνας

Βράζουμε το μοσχαράκι αφου πρώτα το ροδίσουμε από όλες τις πλευρες καλά με τις 2 κουτ. σουπας ελαιόλαδου.
Τηγανίζουμε ελαφρώς τα λαχανικά(πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες) και τα αλατίζουμε ελαφρά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις υπόλοιπες 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε καλά τα κραμμύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουμε στο τέλος το σκόρδο, την ντομάτα, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρια(μαύρο & κόκκινο)
Προσθέτουμε και ένα φλυτζάνι από το ζωμό του κρέατος που έχουμε βράσει.
Αφήνουμε το φαγητο να πιει το νερό του.
Εντωμεταξύ μέσα σε γάστρα έχουμε ήδη τοποθετήσει στη μέση τις μερίδες το μοσχαράκι, και τα τηγανισμένα λαχανικα(μελιτζάνες, πατάτες, κολοκύθια).
Μόλις το μίγμα με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές έχει μελώσει το στρώνουμε όλο πάνω από τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε στη γάστρα μας.
Ρίχνουμε στη γάστρα ακόμα μια φλυτζάνα από το ζωμό του κρέατος και ψηνουμε στους 200 C μέχρι να πιει το ζουμί του και ροδίσει το φαγητό μας

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search