Μηλόπιτα με τρίφτη ζύμη
Σε ενα μπολ βαζουμε το βουτυρο και το χτυπαμε να μαλακωσει καλα.
Συνεχιζουμε με τα αυγα,ζαχαρη αλατι και βανιλια ,και τα χτυπαμε καλα να ενωθουνε ολα για περιπου 5 λεπτα,
Βάζω το αλευρι,με το μπεικιν και βαζουμε και το γαλα ,και τα ανακατεύω έτσι που να έχω μια ζυμη,να πεφτει ευκολα απο το κουταλι.Βαζω λίγο βούτυρο στην φόρμα, 26αρα,και πασπαλιζω λιγω φαρινα. Ρίχνω την ζύμη και βαζω τα μηλα τα οποία έχω κόψει σε λεπτες φετες (κομμάτια) να πανε παντου.
Για τρίφτη
Το Αλευρι, ζαχαρη,και το κρυο βουτυρο ,το πλαθω με το χέρι.Αν κολλαει ακομα βάζω λιγο λίγο αλευρι, και το πλαθω, ωσπου να γινονται μικρα μπαλακια και το βάζω πανω στο γλυκο,να σκεπάσει ολη την επιφάνειά. Βάζω και λιγο μπεικιν μεσα ην τριφτη ζύμη.
Ψήνω στους 175ο αερας για 50 λεπτα μέχρι να πάρει χρυσάφι χρώμα