Ωραία πρόταση για κρασοομεζέ.
Καθαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζω σε λίγο ελαιόλαδο.
Αφού ξανθύνουν, ρίχνω τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια ολόκληρα ή τα κομμένα στα τέσσερα, μεγάλα κρεμμύδια. Τα αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους και να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτω τα καλαμαράκια κομμένα. Θα βγάλουν και αυτά αρκετά υγρά. Αφήνω να σιγοβράσουν για 10 λεπτά ακόμα.
Προσθέτω το κρασί. Αφήνω να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά, χαμηλώντας λίγο την φωτιά.
Όταν θα έχουν αρχίσει τα καλαμαράκια και τα κρεμμύδια να μαλακώνουν, προσθέτω τον πελτέ και την τριμμένη ντομάτα, το βαλσάμικο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Αφήνω σε χαμηλώ φωτια για 15-20' να δέσει η σαλτσούλα.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.