ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ
Συνταγή και εκτέλεση Antuaneta Kontaratou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Παγωτό με μοναδική γεύση!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

cropped 20180512231054 31960076.635968493407734.5700766824203812864.o.protected

Ξεχωρίζουμε και απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί κ το βάζουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ξεραθεί.
Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι με ένα ξυλάκι κανέλα κ το αφήνουμε να κρυώσει (προσοχή δε βράζουμε πολύ το σιρόπι για να μη γίνει πολύ πηχτό γιατί θα είναι παραπάνω γλυκό από ότι πρέπει το παγωτό).
Έπειτα όταν το κανταίφι είναι ετοιμο το βάζουμε σε μια λεκάνη και το σπάμε σε μικρότερα κομμάτια. Κατόπιν ρίχνουμς σιγά σιγά το κρύο σιροπι μέσα μέχρι να μουλιάσει καλά καλά το κανταΐφι αλλά όχι να κολυμπάει απλά να έχει σιροπιαστεί καλά.Πασπαλίζουμε το σιροπιασμένο κανταΐφι με κανελα κ με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάει παντού κ αφήνουμε να τραβήξει μέχρι να φτιάξουμε το παγωτό.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγί κ μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο κ τη βανίλια κ και χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει στο κανταΐφι μικρές δόσεις κ ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Τελος βάζουμε κατάψυξη. Θέλει αρκετό χρόνο.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search