Βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, μετά το κονιάκ, τις βανίλιες, το αλάτι και αφήνουμε για τρία λεπτό και ρίχνουμε το σιμιγδάλι το αλεύρι και μετά την τρούφα. Ανακατεύουμε ελαφριά για 2 λεπτά και είμαστε έτοιμοι. ψήνουμε στους 170 αντιστάσεις για 45-50 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ρίχνουμε την σάλτσα σοκολάτας
Για το σιρόπι,
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε από την ώρα του βρασμού 6 λεπτά και είναι έτοιμο.
Για την σάλτσα σοκολάτας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και το βούτυρο μέχρι να έρθει βρασμός και ρίχνουμε τις σοκολάτες. Αφήνουμε μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες και έπειτα την αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί και περιχύνουμε το γλυκό μας.