Πάστα αμυγδάλου πιο ευκολη συνταγη απο αυτην δεν υπαρχει και απο γευση κολαση. Σας προτεινω να την φτιαξετε. Η συνταγη βγαζει 14-16 παστες
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα ταψάκι το αμύγδαλο και ψήνουμε 200 αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού εκτός το έλαιο μόλις έρθει βρασμός μετα από δυο λεπτά βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το έλαιο. Αφήνουμε να κρυώσει Ξεκινάμε την κρέμα βάζοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός του βουτύρου και του ελαίου. Μόλις αρχίζει να βράζει βγάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και έπειτα το έλαιο. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο αφού έχουμε βάλει από πάνω μεμβράνη ώστε να μην κάνει πέτσα. Ετοιμάζουμε την σαντιγί(δείτε βίντεο τον τρόπο). Περνούμε την κρέμα από το ψυγείο χτυπάμε με μίξερ χειρός να γίνει λεία η κρέμα και ρίχνουμε ανακατεύοντας απαλά σταδιακά 300γρ σαντιγί.
Στήσιμο
Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι και κάνουμε μια σειρά (24 κομμάτια) ρίχνουμε την μισή κρέμα και έπειτα βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε κατάψυξη για αρκετή ώρα. Βγάζουμε το τσέρκι κόβουμε κομμάτια και αλείφουμε με σαντιγί και έπειτα ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ να πάει παντού. Αφήνετε στο ψυγείο να δέση το γλυκό για 3 ώρες τουλάχιστον.