ΣΠΑΝΙΟΛΑ
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Τσουρεκι σιροπιαστο λεγετε Σπανιολα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΟΛΑ

Στάδιο 1

Ανάβετε τον φούρνο στον αέρα και στους 30 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι μαζεύουμε τα αυγά (5) γάλα 200 γρ το αλεύρι 1 κιλό σκληρο-δυνατο (τυπου 550) το σιροπι-μελι και τα βάζετε μέσα στο φούρνο και τα αφήνετε να ξεκινήσετε το επόμενο στάδιο

Στάδιο 2

Έχουμε 200γρ βούτυρο 3 γρ αλάτι 3 γρ μαστίχα 15 γρ μαχλεπι 4 γρ κακουλε 2 βανίλιες σε ένα σκεύος βάζουμε το βούτυρο το λιώνουμε στο γκαζάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα συνεχίζουμε να το ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να έρθει βρασμός. Το βγάζουμε και το αφήνουμε κάπου να κρυώσει σιγά σιγά μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα. Τα μυρωδικά τα βάζουμε μέσα στο βούτυρο για να αναδείξουν τα αρώματα τους. Προχωράμε στο επόμενο στάδιο

Στάδιο 3

Τα υλικά είναι 2 κ.σ ζάχαρη 4 κύβους μαγιά το γάλα και το αλεύρι. Τα βγάζουμε από το φούρνο και στον κάδο ρίχνουμε την ζάχαρη το γάλα και την μαγιά ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι να κάνει ένα σκέπασμα (δεν ανακατεύουμε το αφήνουμε όπως έχει) συνεχίζουμε

Στάδιο 4

Στα ένα μπολ ρίχνουμε 200 γρ σιρόπι & 100 γρ μέλι (μπορειτε να βαλετε μονο σιροπι η μονο μελι)(επισης μπορειτε να βαλετε μελι η σιροπι 120γρ και 200 γρ ζαχαρη βγαινει και ετσι η συνταγη εκανα τρεις δοκιμες) και ανακατεύουμε αφού ανακατευτούν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά (5) αν είναι αλεύρι για τσουρέκια 4 αν είναι σκληρό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

ΣΙΡΟΠΙ Πως το φτιαχουμε*****

Σε μια κατσαρόλα βάζετε 200 γρ νερό 500γρ ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας λεμόνι χυμό μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνετε την θερμοκρασία στο ποιο χαμηλό που έχει η κουζίνα σας και το αφήνετε για 20 λεπτά μετά το αποσύρετε το βάζετε στο βάζο και όταν κρυώσει ψυγείο,

Στάδιο 5

Έχουμε έτοιμο το βούτυρο, έτοιμο το άλλο μίγμα του σταδίου 4 και 350 γρ σταφίδα.

Στάδιο 6

Ρίχνουμε μέσα στον κάδο μόνο το μείγμα 4 δλδ το σιρόπι – μέλι τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε τον κάδο στο μίξερ και αρχίζουμε στην χαμηλή ταχύτητα το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ζυμάρι. Αφού έχει ομογενοποιηθει το μίγμα αρχίζουμε με λίγο ποιο δυνατό χτύπημα και προσθέτουμε το βούτυρο κουταλιά κουταλιά. Κάθε κουταλιά του γλυκού που θα ρίχνετε θα αφήνετε λίγο να μπει μέσα στο ζυμάρι και θα συνεχίζετε. Αφού πάρει όλο το βούτυρο ρίχνετε τις σταφίδες (350 γρ) και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα να ομογενοποιηθουνε όλα τα υλικά, πλέον είμαστε έτοιμοι.

Στάδιο 7

Έχουμε μια λεκάνη αρκετά μεγάλη με λίγο λάδι απλώνουμε το λάδι στην λεκανιτσα και ρίχνουμε το ζυμάρι μέσα το μαζεύουμε από έξω προς τα μέσα να γίνει στρογγυλό και κάνουμε ένα σταυρό για να μπορεί η μαγιά να αναπνεύσει και να φουσκώσει. Το βάζουμε στο φούρνο στους 30 βαθμούς αέρα σκεπασμένο και περιμένουμε να φουσκώσει, κάνει περίπου 1-2 ώρες.

Στάδιο 8

Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 6 τσουρέκια τα πλάθουμε (αν κολλάει η ζύμη ρίχνουμε στον πάγκο λίγο αλεύρι) και τα βάζουμε πάλι φούρνο για μια ώρα ξανά να φουσκώσουν. Τα τσουρέκια πλέον είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο.

Στάδιο 9

Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμος αλείφουμε τα τσουρέκια με ένα αυγό και 3 κουταλιές νεράκι ρίχνουμε αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε ένα ένα ταψί μέσα στον φούρνο, φροντίζουμε να έχουμε ένα μικρό ταψάκι με ένα ποτήρι νερό μέσα για την υγρασία. Θέλουν 25-30 λεπτά να γίνουν. Καλή επιτυχία σας εύχομαι !!!!23473093 10210250079553643 3861756410725629687 n

Κριτικές

5
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
Πολύ λαχταριστο γλυκό!!! Μπράβο!!!
- Ελένη Μυρτάλη
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search