Χαλβας με ταχινι η του μπακαλη
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Χαλβας με ταχινι η του μπακαλη με ολοκληρο αμυγδαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Χαλβας με ταχινι η του μπακαλη

Βάζουμε την ζάχαρη την γλυκόζη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις έρθει βρασμός ρίχνουμε το ξινό η το λεμόνι και φτάνουμε το σιρόπι στους 118 βαθμούς η μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα του σιροπιού. Αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λευκή πηχτή κρέμα. Βάζουμε στο ταχίνι την βανίλια και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στο ταχίνι ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις.(προσοχή το σιρόπι καίει πολύ πρέπει να έχετε ειδικό γάντι σιλικόνης η να ανακατέψετε με μια κουτάλα. Μέχρι να μπορεί το χέρι σας να δεχθεί την θερμοκρασία. Στο βίντεο δείχνω τρόπους) μόλις πάρει όλο το σιρόπι το μείγμα ρίχνουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει στερεά και να σας δυσκολέψει πολύ στο ανακάτεμα. Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.  Οταν ξεφορμαρετε βαζετε μεμβρανη και αφηνετε στο ψυγειο 12 ωρες να δεσει86493586 1054658081581017 3841309047487725568 n

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.