Μπαμπας σαβαρεν
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο (αν βάλουμε ξερή μαγιά αν βάλουμε φρέσκια την ενεργοποιούμε πρώτα). Μετα από δυο λεπτά ρίχνουμε κομματάκια μικρά το βούτυρο. Το ζυμάρι είναι σαν σφιχτός χυλός (κολλάει πολύ) το ρίχνουμε στο ταψί (με διάμετρο 26 πόντους και ύψος 7-8 πόντους) μας που πρέπει να είναι καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο απλώνουμε με την βοήθεια μια σπάτουλα βρέχοντας την συνέχεια με νερό, αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι το ύψος της φόρμας περίπου. ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι αφού κάνουμε τρύπες στην κάτω μεριά με ένα ξύλο.
σιρόπι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του κονιάκ μόλις αρχίζει να βράζει μετράμε για 2-3 λεπτά λίγο πριν βγάλουμε ρίχνουμε το κονιάκ.
Επάλειψη
Βάζουμε την μαρμελάδα και το νερό και το ζεσταίνουμε καλά αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνια του μπαμπά
Σαντιγί
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος 400γρ 35% να γίνει σαντιγί μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε 50γρ άχνη ζάχαρη και μια βανίλια και γαρνίρουμε και στολίζουμε με γλυκό κεράσι