Μαντολατο με ξηρους καρπους
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Μαντολατο  με ξηρους καρπους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μαντολατο με ξηρους καρπους

57308573 10213561369933833 2796925622763388928 n

Βάζουμε την γλυκόζη την ζάχαρη το μέλι και το νερό σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρχικά στο μισό της δύναμης την εστία και περιμένουμε να βράσει. Μόλις πάρει βρασμό βάζουμε την εστία στο πιο δυνατό που έχει και μετράμε 10-14 λεπτά (Αν εχετε θερμομετρο θα πρεπει η θερμοκρασια να φτασει 145 -155 βαθμους κελσιου). Συγχρόνως βάζουμε και το ασπράδι του αυγού στο μίξερ να γίνει μαρέγκα. Εφόσον γίνει μαρέγκα αρχίζουμε και βάζουμε το καυτό μείγμα σιροπιού και αφήνουμε για αλλά τρία λεπτά δυνατό χτύπημα. Ρίχνουμε την βανίλια και μετα τους ξηρούς καρπούς ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και βάζουμε σε φόρμα με λαδωμένη λαδόκολλα. Αν θέλουμε να δώσουμε σχήμα θα λαδώσουμε άλλη μια λαδόκολλα θα την βάλουμε στο μείγμα και θα στρώσουμε με ξύλο. Αν θελετε να βαλετε γκοφρετα μπορειτε αφου ειναι ετοιμο να το κοψετε στο σχημα της γκοφρετας και να το βαλετε ενδιαμεσα. Θα πρεπει να μεινει 12 με 24 ωρες για να κοπει.

Σημείωση

Όσες κυρίες δεν έχουν κουζινομηχανη θα κάνουν την μαρέγκα στο μίξερ χειρός και θα ρίξουμε το ασπράδι μέσα στην καυτή καραμέλα ανακατεύοντας συνέχεια. Δηλαδή θα γίνει το ανάποδο από αυτό που βλέπετε στο βίντεο.

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search