Βελούδινη φάβα
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Εύκολο και γρήγορο φαγητό! Φάβα νε βελούδινη υφή, και μανιτάρια σωτέ σβησμένα με κρασί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Βελούδινη φάβα

Πλένουμε την φάβα, και την ρίχνουμε σε μια κατσαρολα μαζι με το νερό.

Κόβουμε σε κύβους την πατάτα, το κρεμμύδι, και το καρότο, και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε και το αλάτι, τον κόλιανδρο και το μαυροπίπερο.

Τα αφήνουμε να βράζουν σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα. (ελέγχουμε και ανακατεούμε το φαγητό, ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα)

Μόλις βράσουν, κατεβάζουμε απο την φωτιά, και τα αλέθουμε πολυ καλά με το μίνι μπίμερ.

Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λάδι, και το αφήνουμε να κάψει.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε, και σωτάρουμε περίπου 5 λεπτά. Σβήνουνε με λίγο λευκό ξηρό κρασί, ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Καλή όρεξη!

 

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search