ΕΛΙΟΨΩΜΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Σε μπολ βάζω το αλευρι,μαγιά ,ζάχαρη,αλατι,ιες και ανακατεύω,έπειτα προσθετω το λάδι τον χυμό και τέλος το χλιαρό νερό μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
Κάνω μια μπάλα και αφήνω να φουσκώσει.
Πλάθω φρατζολακια ή καρβελακι ή μικρά λιοψωμα και αφήνω να φουσκώσουν.
Ψήνω στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το ψωμάκι.
Αν θελουμε μόλις βγει και είναι ακόμα ζεστό περνάμε με πινελακι λάδι σκόρδο θυμάρι ή ρίγανη αφού έχουμε πολτοποιησει το σκόρδο και ανακατέψει καλά τα υλικά.