Ψωμι με προζυμι
Συνταγή και εκτέλεση Katerina Tsatsiridou
Εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ψωμι με προζυμι

Ανακατεύουμε το προζύμι με το νερό να διαλυθεί καλά
Ρίχνουμε το αλεύρι και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι που να τραβήξουν όλα τα υγρά
Αφήνω λίγο να ξεκουραστεί γύρω στα 15 με 20 λεπτά και ρίχνω το αλάτι και μία χουφτίτσα νερό επιπλέον
Ζυμώνω και διπλώνω και αφήνω
Διπλώματα γίνονται τέσσερα με πέντε εγώ στο συγκεκριμένο έκανα πέντε ανά μισή ώρα το καθένα ...,.
Αφού τελειώσω το πέμπτο δίπλωμα το αφήνω το διπλώνω το αφήνω να ξεκουραστεί γύρω στη μισή ώρα με 45 λεπτά Αφού φουσκώσει γύρω στα 30 με 40 τα εκατό το ψωμί μου το πλάθω μέσα σε πάνερακια και αφήνω να φουσκώσουν πάλι εκεί χρειάζεται γύρω στις δύο με δυόμισι ώρες αν το δωμάτιο είναι ζεστό θέλει λιγότερο εγώ ανάβω το φως της κουζίνας και αφήνω το ψωμάκι με τις πανερακια να φουσκώσει εκεί μέσα μετά το βγάζω και το αναποδογυρίζω σε καυτές γάστρας το ψήνω στους τους 275 βαθμού Για 20 με εικοσιπέντε λεπτά ανοίγω το καπάκι και αφήνω για άλλα 30 λεπτά ανάλογα με το φούρνο θα δει κάθε νοικοκυρά το χρώμα του ψωμιού εμένα μαρέσει να έχει ένα καραμελωμένο ωραίο χρυσαφένιο χρώμα αυτά αγάπες μου εύχομαι να το φτιάξετε αξίζει τον κόπο είναι πολυάσχολο είναι χρονοβόρο ψωμάκι αλλά δεν αλλάζετε με τίποτα εκεί έξω στην αγορά φιλάκια αγάπες μου και καλές επιτυχίες μας και καλά μας μαγειρέματα

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search