Οσομπουκο κοκκινιστό με στριφτά μακαρόνια
Συνταγή και εκτέλεση Νίκος Μπαλαντίνης
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Οσομπουκο κοκκινιστό με στριφτά μακαρόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Οσομπουκο κοκκινιστό με στριφτά μακαρόνια

Βάζω αλάτι και πιπέρι στα κομμάτια του κρέατος και αλευρώνω ελαφρά τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
Βάζω μισή κούπα ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και τσιγαριζω το κρέας 6-8 λεπτά δύο δύο κομμάτια για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Βγάζω από τη κατσαρόλα και τα αφήνω σε βαθιά πιατελα. 
Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μαραίνω για περίπου 8λεπτα, σβήνω με το κρασί και περιμένω να εξατμιστεί το αλκόολ. 
Βάζω τα κομμάτια του κρέατος. 
Ρίχνω την τομάτα και περίπου μισό λίτρο νερό ή ζωμό μοσχάρι μέχρι να καλύψω το κρέας και προσθέτω νερό αν χρειαστεί. Βάζω αλάτι και πιπέρι κατά βούληση αν χρειάζεται 
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω στο 1/3 περίπου και αφήνω 2.1/2 περίπου ώρες να σιγομαγειρευεί. Την τελευταία μισή ώρα ανοίγω το καπάκι για να δέσει η σάλτσα μου. Βράζω τα ζυμαρικά al dente και Σερβίρω το ζεστό κοκκινιστό μου πάνω σε μία στρώση ζυμαρικά με λίγο γραβιέρα Μυτιλήνης. 
Καλή σας όρεξη

 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search