Σπιτικός παστουρμάς
περνάμε τώρα στη διαδικασία του κρέατος, κόβουμε το κρέας κατά μήκος σε δυο κομμάτια μακριά , με ένα καλαμάκι για σουβλάκι το τρυπάμε παντού και αρκετά, περνούμε ένα taper που να τα χωράει και τα δυο μέσα ίσα ίσα , βάζουμε κάτω αλάτι χοντρό και περναμε με το αλάτι όλο το κρέας και κάνουμε μασάζ με αυτό τα βάζουμε τα κομμάτια κρέατος μέσα στο taper και τα καλύπτουμε μέχρι επάνω με το αλάτι κλείνουμε το taper και τα βάζουμε για 2 μέρες στο ψυγείο, μετά τις δυο μέρες τα βγάζουμε και τα πλένουμε πάρα πολύ καλά να φύγει το αλάτι. τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας και μετά τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και από πάνω με τη βοήθεια από ένα ακόμα ταψακι βαζουμε βάρος περίπου 5-6 κιλά για περίπου 3 μέρες , μετά από τις 3 μέρες κάνουμε μία τρυπά στην άκρη και με ένα σπάγκο από σκοινί κρεμάμε τα κρέατα σκεπασμένα με ένα πανί για να μη πάνε μύγες και σκόνες, μετά από 15 μέρες θα έχει γίνει μαύρο και σκληρό το κρέας του περνάμε το τσιμενι από πάνω που το έχουμε φτιάξει με λίγο νερό σε μία πάστα και το κρεμάμε για άλλες 15 μέρες σε χώρο που αερίζετε γιατί μυρίζει πολύ!!! μετά το πέρας και αυτής της διαδικασίας κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και καλή μας όρεξη. το υπόλοιπο το φυλάμε μέσα σε μεμβράνη και στη κατάψυξη και κάθε φορά που Θέλουμε βγάζουμε και κόβουμε πολύ εύκολα!!!