1..γαρύφαλλο κανέλλα μοσχοκάρυδο και φλούδα λεμονιού(για γλυκά)
2..δενδρολίβανο σκόρδο λεμόνι και πιπέρια διάφορα(για ψάρι ψητό και χοιρινό στο φούρνο)
3..ρίγανη κάππαρη πιπέρια (για χωριάτικη σαλάτα κτλ)
4..θυμάρι σκόρδο πιπέρια ροζ φλούδα λεμονι(χοιρινό ή κοτόπουλο κατσαρόλας)
5..βασιλικός σκόρδο πιπεριά καυτερή( για σάλτσα πεστο)
6..δυόσμος σκόρδο πιπέρια διάφορα (για σάλτσα για ψητά λαχανικά κτλ)
Πλένω τα μυρωδικά από βραδύς και στεγνώνω πολύ καλα....
Πρίν τα βάλω τα σπάω λίγο με το χερι να βγάλουν τα αρώματα τους.
Φυλάσσω σε γυάλινα μπουκάλια ή βάζα πλυμένα και στεγνωμένα πολύ καλά σε δροσερό και σκιερό μέρος για περίπου 15-20 μέρες...που και που ανακινώ.
Όταν ξεκινώ να χρησιμοποιώ αφαιρώ μυρωδικά και μπαχαρικά.