Ο γνωστός νηστίσιμος χαλβάς Φαρσάλων που συναντάμε στα πανηγύρια
Βάζουμε τα 450γρ ζάχαρη το νερό και το νισεστέ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο στην φωτιά και ρίχνουμε σταδιακά τα 200γρ ζάχαρη, Μόλις τελειώσουμε και έχει πάρει ένα καλό χρώμα η καραμέλα ρίχνουμε το μισό από το λαδι και τα υλικά που έχουμε ανακατέψει. Η καραμέλα θα γίνει σαν μάζα μην το φοβηθείτε με την θερμοκρασία θα λιώσει πάλι μόλις αρχίζει και πήζει ρίχνουμε το αλάτι και την βανίλια. Όταν αρχίζει και δένει το μείγμα ρίχνετε τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύετε μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό χρώμα. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί η πυρεξ και πασπαλίζουμε με τα 50γρ ζάχαρη ψήνουμε στον φούρνο ψηλά το σκεύος, επάνω αντιστάσεις στους 200 για 25-30 λεπτά περίπου.