Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και σιγά σιγά.
Ρίχνουμε κατόπιν τη βανίλια, το γιαούρτι, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις,βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα.
Ρίχνουμε το ⅓ του μίγματος του κέικ στη φόρμα και το πασπαλίζουμε με το ⅓ της ποσότητας ζάχαρης και κανέλας. Κατόπιν ρίχνουμε ακόμα ⅓ του μίγματος και το πασπαλίζουμε με το άλλο ⅓ της ποσότητας ζάχαρης και κανέλας. Ρίχνουμε τέλος και το τελευταίο ⅓ του μίγματος και πασπαλίζουμε από πάνω με το τελευταίο ⅓ της ποσότητας ζάχαρης και κανέλας και με ένα κουτάλι κάνουμε κυκλικές κινήσεις στο μίγμα.
Ψήνουμε το κέικ μία σκάλα πάνω από τον πάτο του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο εσωτερικό του.