ΓΑΛΑΚΤΟΦΕΤΕΣ
Συνταγή και εκτέλεση Antuaneta Kontaratou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΓΑΛΑΚΤΟΦΕΤΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΦΕΤΕΣ

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη (3-5 λεπτά), μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κακάο και το βούτυρο. Τα χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε και το baking. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα, αφού το στρώσουμε ομοιόμορφα, γιατί φουσκώνει και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 150 βαθμούς C (στον αέρα). Αφού το παντεσπάνι ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, ενώ συγχρόνως φτιάχνουμε την κρέμα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας το μέλι και τη βανίλια. Τέλος, προσθέτουμε και το τρίμμα λεμονιού (αν θέλουμε)

Όταν κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε σε λωρίδες και μετά ξανά στη μέση, σαν παστάκια. Μετά κόβουμε το κάθε παστάκι στη μέση και απλώνουμε στο μισό την κρέμα. Βάζουμε από πάνω το άλλο κομμάτι παντεσπάνι, καλύπτουμε και τα κενά στο πλάι με κρεμούλα και έτοιμο το γλυκάκι μας.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Ετικέτες:

Κριτικές

4
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Πολυ νόστιμη! Είναι σαν την αγοραστή γνωστής εταιρείας...
Δες την πλήρη κριτική >>
- Γωγώ
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.