Τούρτα ανάμεικτη νουτέλα - καραμέλα
Συνταγή και εκτέλεση Kalliopi Giannoudaki
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά ακριβή

Τούρτα ανάμεικτη νουτέλα - καραμέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τούρτα ανάμεικτη νουτέλα - καραμέλα

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν ωστόσο κοσκινίζουνε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν κ την βανίλια. Όταν έχουν αφρατέψει τα αυγά στο μίξερ με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το κοσκινισμένο μείγμα απαλά απαλά για να μην χάσουμε τον όγκο κ τέλος προσθέτουμε κ το ηλιέλαιο. Ψήνουμε το παντεσπάνι για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς. Εγώ έψησα το μισό μείγμα σε κουμποτή στογγυλή φόρμα κ έπειτα το άλλο μισό για να έχω δύο παντεσπάνι.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι σε ένα τσικαλάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει 2-3 λεπτά κ στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια κ το κονιάκ. Στο ζεστό παντεσπάνι ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Εγώ το μοίρασα για να σιρόπια δω κ τα δυο παντεσπάνι μου.
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να αφρατέψει κ τέλος βαζουμε το ζαχαρουχο κ τη νουτέλα.
Κ για τη δεύτερη στρώση που θα μπει από πάνω χτυπάμε πάλι τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει κ τέλος προσθέτουμε το καραμελομένο ζαχαρούχο!!!
Για το στήσιμο:
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι βάση, την μια δόση κρέμας έπειτα το δεύτερο παντεσπάνι κ τέλος την δεύτερη δόση κρέμας την οποία όμως απλώνουμε εκτός από το επάνω μέρος κ γύρο- γύρο από την τούρτα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο την τούρτα για να σταθεί.
Έπειτα στολίζουμε όπως επιθυμούμε!!!!
Χρόνος εκτέλεσης 3 ώρες.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.