Λεμονόπιτα
Συνταγή και εκτέλεση Irini Filippi
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Όταν υπάρχουν λεμόνια αρωματικά αξίζει να δοκιμάσουμε αυτό το επιδόρπιο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Λεμονόπιτα

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Διαδοχικά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα, το γιαούρτι, το αλάτι και κοσκινισμένο το αλεύρι με το baking powder.
Χτυπάμε για 4-5 λεπτά και βάζουμε το μείγμα μας σε ταψί 30εκ. Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. 

Γιατο σιρόπι, βράζουμε τα υλικά μας, από την ώρα του βρασμού 7-10΄. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε καυτό το γλυκό  ενώ πριν έχουμε ανοίξει τρυπούλες  με ένα καλαμάκι από σουβλάκι, με κρύο το σιρόπι. 

Για τη κρέμα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και όταν ενωθούν βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακτεύοντας συνεχώς έως όοτυ πήξει η κρέμα μας. Γαρνίρουμε την λεμονόπιτά μας. 

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Κριτικές

5
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
Πόσο λαχταριστή λεμονόπιτα!!!
- Ελένη Μυρτάλη
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.