Ένα ιδιαίτερο κουλουράκι γεμιστό με σταφίδα. Είναι νηστίσιμο και παραδοσιακό κρητικό έδεσμα.
Σταφιδωτά
Υλικά Συνταγής
Υλικά για τη ζύμη:
4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι Ζάχαρη
1 φλιτζανι πορτοκαλάδα
1 κ.γ σόδα
1 φακελάκι baking powder
λίγο κονιάκ
1/2 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
Αλεύρι περίπου 1 1/2 κιλό γοχ
Υλικά για την γέμιση:
1 χούφτα καρύδια κοπανισμένα
1 χούφτα αμύγδαλα κοπανισμένα και καβουρδισμένα
Λίγη κανέλα +γαρύφαλλο
1 κιλό Σταφίδες αλέσμενες στο μπλέντερ
Σουσάμι
Θα χρειαστούμε και ένα κομμάτι απο κούτα που έχει αυλάκια να την ξεφλουδίσουμε για να κάνουμε το σχέδιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σταφιδωτά
Φτιάχνουμε το ζυμάρι μας να είναι μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια μας. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα άλλο μπολ. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Πασπαλίζουμε με σουσάμι την επιφάνεια της κούτας και πάνω εκεί ανοίγουμε τα μπαλάκια σε φύλλα στρογγυλά. Βάζουμε στην άκρη λίγο γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Βάζουμε σε λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε πάνω κάτω στους 170 βαθμούς έως ότου ροδίσουν.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.