Σούπα μανιταριών
Μια πολύ νόστιμη, αρωματική σούπα μανιταριών είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα σπιτικό δείπνο.
Μερίδες: 6
Βήμα-βήμα οδηγίες συνταγή Μανιτάρια σούπα
1.Βήμα
Πλύνετε καλά τα μανιτάρια κάτω από τρεχούμενο νερό.
2.Βήμα
Κόψτε τα μανιτάρια σε μικρά κομμάτια.
3.Βήμα
Ρίξτε νερό στην κατσαρολα..Βάλτε τη στη φωτιά. Φέρνουμε σε βρασμο, προσθέτουμε αλάτι. Ένα κρεμμύδι ξεφλουδιστε το και κόψτε το σε λεπτές μισές δαχτυλίδια, προσθέστε στο βραστό νερό. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε τις πατάτες στην κατσαρόλα, μαγειρέψτε μέχρι να είναι έτοιμες.
4.Βήμα
.Ξεφλουδίστε το δεύτερο κρεμμύδι και κόψτε σε μικρούς κύβους. Ζεστάνετε το τηγάνι με φυτικό λάδι και τηγανίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν (3-4 λεπτά). Προσθέτουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι και πασπαλίζουμε με πιπέρι, τηγανίζουμε μέχρι να σχηματιστεί κόκκινη κρούστα σε χαμηλη φωτιά.
5.Βήμα
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, προσθέστε τηγανητά μανιτάρια με κρεμμύδια στην κατσαρόλα.. Ανακατέψτε καλά τη σούπα. Τα καρότα καθαρίζονται, πλένονται και κόβονται σε κύκλους (λουλούδια) και επίσης προστίθενται στην κατσαρόλα... Βράζετε για 5-7 λεπτά.
6.Βήμα
.Ρίξτε στη σούπα μπαχαρικά για μανιτάρια, προσθέστε φύλλα δάφνης. Βράζουμε για άλλα πέντε λεπτά. Απενεργοποιήστε τη φωτιά.. Αφήστε τη σούπα για 15 λεπτά σκεπασμενη με το καπάκι.