ΦΡΙΚΑΣΕ  ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ
Συνταγή και εκτέλεση Fabienne Vamvakari
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Για γιορτινό τραπέζι, οικογενειακό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ

Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας καλά πλυμένο και κομμένο σε μερίδες να πάρει χρώμα απ΄όλες τις πλευρές. 
Προσθέτουνε τα κρεμμύδια ξερά, ύστερα τα φρέσκα και το σκόρδο να πάρουν όλα λίγο χρώμα και ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Αφήνουμε μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί και μετά προσθέτουμε όλα τα χόρτα ψιλοκομμένα και καλά πλυμένα να μαγειρευτούν όλα μαζί άλλη μισή ώρα περίπου. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει το κρέας. Τα υγρά να μην είναι πάρα πολλά, δεν θέλουμε να γίνει σούπα!!
Οταν θα έχει μαλακώσει το κρέας, βάζουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο να πάρει μια βράση και αυτό.  
Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα βαθύ πιάτο και στάζουμε σιγά σιγά εκεί μέσα το χυμό από τα λεμόνια χτυπώντας με ένα πιρούνι, Παίρνουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλα και το στάζουμε μέσα στο μείγμα με τους κρόκους λίγο λίγο, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το πιρούνι.  Όλο αυτό το περιχύνουμε τώρα πάνω στο φαγητό. Δοκιμάζουμε την γεύση και διορθώνουμε… Αν το θέλετε πιο ξινό, βάλτε λίγο χυμό ακόμα.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search