Κυριακάτικο πιατο!!
Βάζω το κρέας να βράσει , το ξαφρίζω και συνεχίζω το βράσιμο μισή ώρα ακόμα .
Κατόπιν το βγάζω και σουρώνω το ζουμί και το βάζω στην άκρη .
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σωτάρω κρεμμύδι , σκόρδο να μαραθούν , κατόπιν προσθέτω το κρέας να σωταριστεί κι αυτό λιγάκι μετά βάζω τα καρότα , τις πιπεριές ,που τα έχω κόψει κυβάκια και τα μπαχαρικά , προσθέτω νερό να τα καλύψω και βράζω μια ώρα , μετά βάζω τον πελτέ και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα του .
Σε ένα κατσαρολάκι βράζω 1 καρότο κομμένο κυβάκια και 1 κούπα αρακά με 1 κνορ για μισή ώρα και τα σουρώνω και αφήνω στην άκρη .
Βράζω το ζουμί και ρίχνω 1 κούπα ρύζι γλασέ και προσθέτω 2 κύβους , λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζω δέκα λεπτά κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω 1 κουταλιά σούπας λεμόνι και τα βρασμένα λαχανικά και ανακατεύω . Σερβίρεται ζεστό ΟΧΙ σε φόρμα γιατί κολλάει !