Επέλεξε παρακάτω για είσοδο μέσω Facebook ή μέσω του προφίλ σου στο mageirikesapolauseis.gr
Υλικά Συνταγής
1 κούπα άχνη
3 βανίλιες
4 1/2 με 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα
Σημειώσεις συνταγής
Βούτυρο - αλεύρι και λίγη ζάχαρη.
Η πολλή ζάχαρη σφίγγει τους κουραμπιέδες.
Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά,κονιάκ,μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν ”μπισκοτάκια”.
Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ
500 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κουραμπιέδες Βουτύρου της Λίνας
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις βανίλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει.Πλάθουμε μπαλάκια ή μισοφέγγαρα,τα βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνουμε και τα δυο μαζί στους 170°αέρα για 40 λεπτά.
Δεν πρέπει να τους ψήσουμε παραπάνω και να πάρουν πολύ χρώμα .Εδώ έχουμε ένα μυστικό, τους πασπαλίζουμε με μια ιδέα γαρύφαλλο τριμμένο!Δεν μπορείτε να φανταστείτε το άρωμα τους
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.