Δροσερό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου για όλες τις εποχές του χρόνου!
Υλικά Συνταγής
225gr (1 μικρή) κομπόστα βερύκοκο
500gr στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά (total)
200gr (½ κουτί) ζαχαρούχο γάλα
χυμό ½ λεμονιού
1 σφηνάκι kalua ή κονιάκ (προαιρετικό)
½ πακέτο σαβουαγιάρ (εάν το γλυκό πάει σε ποτηράκια) ή 1 πακέτο σαβουαγιάρ (αν το γλυκό πάει σε πυρέξ)
10 ποτηράκια ή 1 μεγάλο πυρέξ (παραλληλόγραμο 25*35cm)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γιαουρτογλυκό ψυγείου με κομπόστα βερύκοκο
Σουρώνουμε την κομπόστα
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα υλικά: γιαούρτι, το μισό ζαχαρούχο, χυμό κομπόστας, χυμό λεμονιού και προαιρετικά 1 σφηνάκι ποτό kalua ή κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Eάν το γλυκό σερβιστεί σε ποτηράκια :
κόβουμε τα μισά βερύκοκα σε λεπτά μισοφέγγαρα και τα υπόλοιπα σε μικρότερα κομμάτια
κόβουμε το κάθε σαβουαγιάρ σε 4 ή 5 κομμάτια
κάνουμε στρώσεις σε κάθε ποτηράκι με τη σειρά : σαβουαγιάρ- γιαούρτι-κομματάκια βερύκοκο-σαβουαγιάρ- γιαούρτι-φέτες βερύκοκο.
Εάν το γλυκό μπει σε μεγάλο πυρέξ (παραλληλόγραμο ~ 25*35cm):
κόβουμε όλα τα βερύκοκα λεπτές φέτες μισοφέγγαρο (ίσως χρειαστεί όλο το πακέτο σαβουαγιάρ)
βάζουμε μία στρώση σαβουαγιάρ και από πάνω ρίχνω τη στρώση γιαουρτιού.
Στο τέλος απλώνουμε τις φέτες-μισοφέγγαρο βερύκοκο
Αφήνουμε το γλυκό μία μέρα στο ψυγείο, αφού το έχουμε σκεπάσει (ποτηράκια ή πυρέξ), με πλαστική μεβράνη.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.