Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τους κύβους πατάτας. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και μια κούπα ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεματισμένο σπανάκι, τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε το φαγητό να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ρίχνοντας το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι ή αν θέλουμε και λίγη σκόνη λαχανικών.
Στρώνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και αφού το έχουμε πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά τριμμμένη.
Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα κίτρινα τυριά μας.
Φουρνίζουμε το φαγητό μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του.