Τσιγαρίζουμε καλά το μοσχαράκι μας στο μισό ελαιόλαδο για να θωρακίσει τους χυμούς του.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τους πελτέδες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο αλάτι, τη ζάχαρη, καλά και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας και βράζουμε το κρέας μας μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε τα φασολάκια μέσα στην κατσαρόλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πατάτες, τις μελιτζάνες πάνω πάνω και τον μαϊντανό, λίγο νεράκι ζεστό πάλι, ανακινώντας πολύ ελαφρά την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και οι πατάτες(αν βάλουμε) και μείνει το φαγητό με την λαδιά του.