Σιρόπι
300γρ ζάχαρη
500γρ νερό
1 κ.σ γλυκόζη η μισό στημένο λεμόνι
1 κ.σ έλαιο αμυγδάλου (προαιρετικά)
Παντεσπάνι
5 αυγά μεγάλα η έξι κανονικά
130γρ ζάχαρη
1 τσιμπιά αλάτι
30γρ ηλιέλαιο
150γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) και ½ κ.γ μπεικιν
Κρέμα
90γρ νισεστέ
1 λίτρο γάλα
Μια τσιμπιά αλάτι
2 κρόκους
120γρ ζάχαρη
170γρ βούτυρο αγελάδας
Έλαιο αμυγδάλου το υπόλοιπο του μπουκαλιού αν είναι ελαφρύ αλλιώς μερικές σταγόνες (προαιρετικά)
Σαντιγί
700γρ Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες φακελάκια η κάψουλες
Στόλισμα και στήσιμο
160γρ Αμύγδαλο φιλέ
Τούρτα αμυγδάλου φανταστικη αφρος φτιαχτε την και πειτε μου την γνωμη σας
Βάζουμε σε ένα ταψάκι το αμύγδαλο και ψήνουμε 200 αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού εκτός το έλαιο μόλις έρθει βρασμός μετα από δυο λεπτά βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το έλαιο. Αφήνουμε να κρυώσει Ξεκινάμε την κρέμα βάζοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός του βουτύρου και του ελαίου. Μόλις αρχίζει να βράζει βγάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και έπειτα το έλαιο. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε στο ψυγείο αφού έχουμε βάλει από πάνω μεμβράνη ώστε να μην κάνει πέτσα. Ετοιμάζουμε την σαντιγί(δείτε βίντεο τον τρόπο). Περνούμε την κρέμα από το ψυγείο χτυπάμε με μίξερ χειρός να γίνει λεία η κρέμα και ρίχνουμε ανακατεύοντας απαλά σταδιακά 300γρ σαντιγί. https://www.youtube.com/watch?v=dnB3nzG-s2o&feature=youtu.be
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.